Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ας βλογίσω και τα γέννια μου λιγάκι...

Πριν από μια βδομάδα είχα αναφέρει τις βασικές γραμμές, γύρω από τις οποίες θα αναζητούσαν οι "μεγάλοι" την έξοδο από την κρίση.
Είχα εκφράσει την άποψη ότι χρήμα και μάλιστα μπόλικο θα έπρεπε να κατευθυνθεί σε υποδομές και μάλιστα σε τέτοιου είδους υποδομές οι οποίες να μην αναζητούν άμεσα οικονομική απόσβεση.
Οποιαδήποτε προσπάθεια διάθεσης κεφαλαίων για επενδύσεις, οι οποίες θα αναζητούσαν άμεσα οικονομική ανταποδοτικότητα θα οδηγούσαν σε ένταση των κρισιακών φαινομένων.
Είχα χρησιμοποιήσει τον όρο "καταστροφή αξιών". Τη διάθεση δλδ. πόρων με τρόπο τέτοιο που να μην αναπαράγουν την κίνηση του κεφαλαίου (επένδυση-κέρδη-επανεπένδυση). Το μόνο που θα έπρεπε να πετυχαίνουν είναι την κίνηση της οικονομίας.  Ο λόγος είναι απλός η προσπάθεια κερδοφορίας με τη διάθεση προϊόντων σε μια κορεσμένη κι άρρωστη αγορά είναι ένα τεράστιο λάθος.
Είχα λοιπόν επισημάνει μερικούς βασικούς άξονες στους οποίους εκτιμούσα ότι θα έπρεπε να κατευθυνθούν οι πόροι. Αυτοί ήταν βασικά δύο. Οι υποδομές και -δυστυχώς- τα οπλικά συστήματα. Στο κομμάτι των υποδομών είχα σημειώσει ως πλέον συμφέρουσα την επένδυση παράλογων ποσών σε Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Μου έκανε εντύπωση η σημερινή ειδησεογραφία σχετικά με τις αμερικάνικες εκλογές, που αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν βγάλει τον τελευταίο λαγό από το σακούλι τους και διαγωνίζονται για το ποιός θα προτείνει το πλέον δυσθεόρατο κονδύλι για Α.Π.Ε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com