Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Περί Ντέμη

Θα έχει περάσει καμιά δεκαετία.. Είχα πάει τελευταία αγωνιστική στη Φιλαδέλφεια μ'ένα ξάδερφό μου να παρακολουθήσουμε ένα αδιάφορο (βαθμοθηρικά) ματς της ΑΕΚ με μιά "μικρή" ομάδα.
Το ματς έμοιαζε να είναι επιπέδου Ταλαιπωριακού-Βραδυποριακού...
Οι θεατές λίγοι, οι οπαδοί της αντιπάλου ομάδος.. καθισμένοι μακρυά με κανα-δυό θύρες κενές για υγειονομική ζώνη, το ντου αδύνατον.
Κι αφου κανέναν (συγκεκριμένο) δε μισούν (ή μάλλον δε βρίσκουν εύκαιρο) στον κόσμο να σκοτώσουν, αποφάσισαν να πλακωθούν μεταξύ τους....
Αιτία? 
Ποιός έχει μικρότερο αριθμό στο .. διαρκείας του... άρα.. κατέχει δικαιώματα παλαιότερου και δύνατε ίνα ομιλεί (αθάνατε Κουτσόγιωργα).
Σήψη, βαρεμάρα, απογοήτευση. Κι ήρθε ο Ντέμης.
Και μόνο να σκεφτεί κανείς την ποιότητα των προκατόχων του... Ένας "επιχειρηματίας" της νύχτας, ένα λαμόγιο με αεροπλανάκια, ένας λαθρέμπορος, κι ένα λαμόγιο εν γένη (πολυσχιδές λαμόγιο!).
Αυτή ήταν η διαφορά. Τα οικονομικά.. πάνω κάτω θα βρίσκονταν σωτήρες να τα σώσουν. Άλλωστε πάντα μπορείς να "ρίξεις" οικονομικά κάποιον που θέλει ντε και καλά να "ριχτεί" (κύττα Δημόσιο...).
Θα μου πεις, πόσο αξιοπρεπείς είναι οι "αξιοπρεπείς" επιχειρηματίες? Μεγάλη συζήτηση... Τουλάχιστον πήγαινες να δεις μπάλλα, έβλεπες κάποτε-κάποτε και λίγο από αυτή, συνήθως ολίγον (ή πολύ) κλωτσοσκούφι, έκανες την πλάκα σου κι έφευγες.
Στο κάτω-κάτω τι παραπάνω είναι ένα ματς? Θρησκεία, ιδέα? Έ όχι δα! 22 παιδάκια που κυνηγάνε ένα τόπι. Ε, την πλάκα του την έχει έτσι κι αλλιώς, παρεούλα βρίσκεις, πλακίτσα με τους διπλανούς να μπορείς να κάνεις και να ήταν φθηνότερα τα εισιτήρια μια χαρά θα ήταν...

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

καλή συνέχεια!

κι εγώ πλέον της ίδια άποψης είμαι: πάνω από όλα θέλω να βλέπω μπάλα...
τα υπόλοιπα ακολουθούν

 
GreekBloggers.com